عفونت هلیکوباکتر پیلوری
- Mudir
- بیماری های گوارشی
- 2024/05/09
- 31 می 2024
احتمالاً با بیماریهایی مانند زخم معده یا ورم و عفونت معده آشنا باشید. حتی شاید خودتان هم از این بیماریها رنج ببرید. بد نیست بدانید که یکی از مقصرهای اصلی این بیماریهای دردناک یک باکتری به نام هلیکوباکترپیلوری است. این باکتری میتواند دستگاه گوارشی شما شامل معده و ابتدای روده باریک را درگیر کند و باعث التهاب و حتی زخم در این نواحی شود.
دکتر تهمینه فربدآرا فوق تخصص گوارش و کبد
احتمالاً با بیماریهایی مانند زخم معده یا ورم و عفونت معده آشنا باشید. حتی شاید خودتان هم از این بیماریها رنج ببرید. بد نیست بدانید که یکی از مقصرهای اصلی این بیماریهای دردناک یک باکتری به نام هلیکوباکترپیلوری است. این باکتری میتواند دستگاه گوارشی شما شامل معده و ابتدای روده باریک را درگیر کند و باعث التهاب و حتی زخم در این نواحی شود.
در این مطلب میخواهیم بیشتر در مورد این باکتری اطلاعات کسب کنیم. هلیکوباکترپیلوری چه بیماریهایی ایجاد میکند؟ علائم آن چیست؟ راهی برای درمان وجود دارد؟ در صورت ابتلا به این بیماری، شما میتوانید از طریق ارتباط با ما بهترین دکتر گوارش مشاوره تلفنی، آنلاین و متنی داشته باشید و برای حل مشکل اقدام نمایید. همچنین در صورت لزوم، میتوانید از بخش نوبت مطب وقت ملاقات حضوری دریافت نمایید.
هلیکوباکترپیلوری چیست؟
هلیکوباکترپیلوری نوعی باکتری است که معده شما را آلوده میکند. این باکتری میتواند به بافت معده و قسمت اول روده کوچک (دوازدهه) آسیب برساند. هلیکوباکترپیلوری که با نام “اچ پیلوری” نیز شناخته میشود همچنین میتواند باعث قرمزی و درد (التهاب) شود. در برخی موارد میتواند باعث ایجاد زخمهای دردناکی به نام زخم معده در دستگاه گوارش فوقانی شود.
هلیکوباکترپیلوری در بین مردم بسیار شایع است و بسیاری از مردم درگیر آن هستند. اکثر افرادی که به آن مبتلا هستند، دچار زخم نخواهند شد یا علائمی از خود نشان نمیدهند، اما باید بدانید که این بیماری عامل اصلی ایجاد زخم معده است.
این باکتری میتواند محیط اطراف خود را تغییر داده و اسیدیته را کاهش دهد تا راحتتر زنده بماند. شکل مارپیچی هلیکوباکترپیلوری به آن اجازه میدهد تا به دیواره معده نفوذ کند، جایی که توسط مخاط محافظت میشود. این اتفاق میتواند منجر به مشکلات معده شود.
در واقع هلیکوباکترپیلوری به پوششی که از معده شما محافظت میکند حمله کرده و با ترشح آنزیمی به نام اورهآز آن را از بین میبرد. این آنزیم اسیدهای معده شما را تا حدودی خنثی میکند و با این کار باعث ضعیفشدن پوشش معده شما میشود.
هلیکوباکترپیلوری اغلب در دوران کودکی معده فرد را مبتلا میکند. درحالیکه عفونت ناشی از این باکتری معمولاً علائمی ایجاد نمیکند، اما میتواند در برخی افراد منجر به بیماریهایی از جمله زخم معده و یک بیماری التهابی معده به نام گاستریت شوند.
هلیکوباکترپیلوری نوعی باکتری است که میتواند به دیواره معده نفوذ کند و باعث ایجاد مشکلاتی شود.
هلیکوباکترپیلوری چگونه شما را بیمار میکند؟
برای دههها، پزشکان فکر میکردند که افراد به دلیل استرس، خوردن غذاهای تند، سیگارکشیدن یا سایر عادات سبک زندگی به زخم معده مبتلا میشوند. اما زمانی که دانشمندان هلیکوباکترپیلوری را در سال ۱۹۸۲ کشف کردند، متوجه شدند که این میکروب عامل بیشتر زخمهای معده و بسیاری از بیماریهای گوارشی است.
پس از ورود هلیکوباکترپیلوری به بدن شما، به پوشش معده شما حمله میکند. مخاط معده از بافت معده در برابر اسید معده محافظت میکند. هنگامی که باکتری آسیب کافی وارد کرد، اسید میتواند به پوشش داخلی معده برسد. این سلولها در برابر اسید قوی معده نمیتوانند مقاومت کنند و آسیب میبینند و اینگونه التهاب یا زخم معده ایجاد میشود. زخمهای ایجادشده ممکن است خونریزی کنند، عفونی شوند یا از حرکت غذا در دستگاه گوارش شما جلوگیری کنند.
هلیکوباکترپیلوری میتواند از طریق غذا، آب یا ظروف منتقل شود. اچ پیلوری در کشورها یا جوامعی که فاقد آب تمیز یا سیستم فاضلاب خوب هستند، شایعتر است. شما همچنین میتوانید این باکتری را از طریق تماس با بزاق یا سایر مایعات بدن افراد آلوده دریافت کنید.
بسیاری از افراد در دوران کودکی به هلیکوباکترپیلوری مبتلا میشوند، اما بزرگسالان هم میتوانند به آن مبتلا شوند. این میکروبها سالها قبل از شروع علائم در بدن زندگی میکنند، اما اکثر افرادی که به آن مبتلا هستند هرگز دچار زخم معده نخواهند داشت. پزشکان مطمئن نیستند که چرا فقط برخی افراد پس از عفونت دچار زخم میشوند.
هلیکوباکترپیلوری باعث ازبینرفتن لایه پوشش مخاطی معده میشود و در نتیجه اسید معده میتواند به بافت پوششی معده برسد و به آن آسیب بزند و برای همین است که معده دچار زخم یا التهاب میشود.
عفونت اچ پیلوری میتواند علائمی مانند درد معده، سوزش معده و غیره داشته باشد.
علائم هلیکوباکترپیلوری چیست؟
اکثر افراد مبتلا به هلیکوباکترپیلوری هرگز علائمی ندارند. اما این باکتری میتواند به پوشش محافظ داخلی معده آسیب برساند و باعث بیماریهای دیگری مانند زخم معده شود. طبق گفته healthline، علائم زخم معده از هلیکوباکترپیلوری عبارتاند از:
درد معده سوزش معده (مخصوصاً زمانی که معده خالی دارید) نفخ حالت تهوع کاهش وزن غیرقابلتوضیح استفراغ آروغزدن اشتهای ضعیف ورم معده.
بااینحال، بسیاری از علائم سرطان معده، زخم معده و سایر بیماریهای مرتبط با هلیکوباکترپیلوری میتواند ناشی از مسائل دیگری باشد. اگر علائمی را تجربه کردید که نگران آن هستید، با دکتر گوارش در تهمینه فربدآرا صحبت کنید. همچنین در صورت مشاهده موارد زیر باید فوراً تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرید:
مشکل در بلعم خونی مشاهده خون در مدفوع سیاهرنگ یا استفراغ.
علائمی مثل درد و سوزش معده داری و تهوع امانت و بریده؟
برای بررسی علائم با پزشک گوارش مشورت کن.
مشاوره آنلاین دکتر تهمینه فربدآرا متخصص گوارش
علائم پوستی عفونت هلیکوباکترپیلوری
تصور میشود عفونت هلیکوباکتر یکی از دلایل احتمالی برخی از مشکلات پوستی باشد. این مشکلات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کهیر مزمن آکنه روزاسهآکنهپسوریازیسسایر اختلالات پوستی.
اگرچه برخی از مطالعات نشان دادهاند که اچ پیلوری در پاتوژنز برخی از بیماریهای پوستی نقش دارد، اما مشخص نیست که هلیکوباکترپیلوری عامل یا محرک این بیماریها است.
عفونت هلیکوباکترپیلوری علاوه بر علائم گوارشی مانند درد و سوزش معده، نفخ، حالت تهوع و استفراغ، آروغزدن میتواند علائم پوستی مانند کهیر مزمن، آکنه و غیره هم داشته باشد.
علائم هلیکوباکترپیلوری در کودکان
اچ پیلوری یک علت بسیار شایع زخم معده و گاستریت در بزرگسالان است، اما میتواند و در کودکان نیز رخ دهد. اگر کودک شما علائمی دارد که نشاندهنده گاستریت است، با دکتر اطفال خود تماس بگیرید. در کودکان مبتلا به این بیماری باید مراقب علائم زیر باشید، زیرا ممکن است علائم خونریزی گوارشی یا سوراخشدن زخم باشد:
درد ناگهانی و تیز شکم. وجود خون در مدفوع یا مدفوع سیاه. استفراغ خونی یا استفراغی که شبیه تفاله قهوه است.
اچ پیلوری میتواند در کودکان هم باعث مشکلات گوارشی شدید شود.
علت عفونت هلیکوباکترپیلوری چیست؟
عفونت هلیکوباکترپیلوری زمانی رخ میدهد که باکتری هلیکوباکترپیلوری معده شما را آلوده کند. باکتری هلیکوباکترپیلوری معمولاً از طریق تماس مستقیم با بزاق، استفراغ یا مدفوع از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. هلیکوباکترپیلوری نیز ممکن است از طریق غذا یا آب آلوده منتقل شود. روش دقیقی که باکتری هلیکوباکترپیلوری باعث گاستریت یا زخم معده در برخی افراد میشود هنوز ناشناخته است.
عوامل خطر اچ پیلوری
افراد اغلب در دوران کودکی به عفونت هلیکوباکتر مبتلا میشوند. عوامل خطر عفونت هلیکوباکترپیلوری با شرایط زندگی در دوران کودکی مرتبط است. طبق گفته mayoclinic، این شرایط به شرح زیر هستند:
زندگی در خانوادهها یا محیطهای شلوغ: زندگی در خانه با افراد زیادی میتواند خطر ابتلا به عفونت اچ پیلوری را افزایش دهد. عدم دسترسی به آب تمیز: وجود یک منبع مطمئن از آب تمیز و جاری به کاهش خطر ابتلا به هلیکوباکتر کمک میکند. زندگی در کشورهای درحالتوسعه: افرادی که در کشورهای درحالتوسعه زندگی میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری هستند. این ممکن است به این دلیل باشد که شرایط زندگی شلوغ و غیربهداشتی ممکن است در کشورهای درحالتوسعه رایجتر باشد. زندگی با فردی که عفونت هلیکوباکترپیلوری دارد: اگر با فردی که عفونت هلیکوباکترپیلوری دارد زندگی میکنید، احتمال ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری بیشتر است. عوارض عفونت هلیکوباکترپیلوری
عوارض مرتبط با عفونت هلیکوباکترپیلوری عبارتاند از:
زخم معده: زخمها هلیکوباکترپیلوری میتواند به پوشش محافظ معده و روده کوچک آسیب برساند. این میتواند به اسید معده اجازه دهد تا یک زخم باز ایجاد کند. حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به هلیکوباکترپیلوری دچار زخم معده میشوند. التهاب پوشش معده. عفونت هلیکوباکترپیلوری میتواند معده را تحتتأثیر قرار دهد و باعث تحریک و تورم یعنی گاستریت یاورم معده شود. سرطان معده. عفونت هلیکوباکترپیلوری یک عامل خطر قوی برای انواع خاصی از سرطان معده است.
گاستریت یا ورم معده، یکی از عوارض اصلی هلیکوباکتری پیلوری به شمار میآید.
عفونت هلیکوباکترپیلوری چگونه تشخیص داده میشود؟
اگر علائم بیماری گوارشی دارید، ممکن است نیاز به آزمایش هلیکوباکترپیلوری داشته باشید. راههای مختلفی برای تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری وجود دارد، از جمله:
۱. آزمایش خون
یکی از راههای تشخیص این بیماری بررسی وجود پادتَن علیه هلیکوباکترپیلوری در نمونه خون فرد است. آزمایش خون اچ پیلوری یکی از اولین آزمودنهایی است که دکتر گوارش درخواست میدهد.
۲. آزمایش مدفوع برای تشخیص عفونت اچ پیلوری
آزمایش مدفوع یکی از راههای تشخیصی خوب برای بیماریهای گوارشی است. دکتر معده از آزمایشهای مبتنی بر مدفوع مختلفی برای تشخیص این عفونت استفاده میکند. این آزمایشها عبارتاند از:
آزمایش آنتیژن مدفوع. این رایجترین آزمایش مدفوع برای تشخیص هلیکوباکترپیلوری است. این آزمایش به دنبال پروتئین (آنتیژن) مرتبط با عفونت هلیکوباکترپیلوری در مدفوع میگردد. آزمایش PCR مدفوع. یک آزمایش آزمایشگاهی به نام آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز مدفوع (PCR) میتواند عفونت هلیکوباکتر را در مدفوع تشخیص دهد. این آزمایش همچنین میتواند جهشهایی را شناسایی کند که ممکن است باکتری را نسبت به آنتیبیوتیکهای مورداستفاده مقاوم کردهاند. بااینحال، این آزمایش گرانتر از آزمایش آنتیژن مدفوع است و ممکن است در همه مراکز پزشکی در دسترس نباشد.
عفونت اچ پیلاری با روشهای مختلفی قابلتشخیص است، اما سادهترین راه تشخیص آن آزمودن مدفوع است.
۳. آزمودن تنفس
در طول آزمایش تنفس (که آزمودن تنفس اوره نامیده میشود) یک قرص، مایع یا پودینگ را میبلعید که حاوی مولکولهای کربن برچسبگذاری شده است. اگر عفونت هلیکوباکترپیلوری داشته باشید، محلول در واکنش با هلیکوباکتر در معده شما کربن آزاد میکند.
این کربن آزادشده را میتوان در آزمودن تنفس سنجید. برای اندازهگیری میزان کربن آزادشده، باید در یک کیسه بازدم را کنید. یک دستگاه خاص مولکولهای کربن را تشخیص میدهد. این آزمودن برای بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال که قادر به همکاری با آزمون هستند، قابلاستفاده است.
۴. آندوسکوپی فوقانی
پزشک برای تشخیص این عفونت ممکن است معاینه آندوسکوپی فوقانی را انجام دهد. دکتر شما ممکن است این آزمایش را برای بررسی علائم بیماریهایی مانند زخم معده یا ورم معده ناشی از اچ پیلوری، انجام دهد. روش انجام آندوسکوپی فوقانی به این صورت است که یک لوله بلند و انعطافپذیر که در سر آن یک دوربین کوچک قرار دارند را از طریق گلو و مری به معده و اثنیعشر وارد میکنند. در طی این آزمایش ممکن است بیوپسی و نمونهبرداری هم انجام شود.
دکتر گوارش با روش آندوسکوپی میتواند تأثیر هیلکوباکتر پیلوری بر معده و ابتدای روده را بررسی کند.
چگونه از آزمایش مدفوع خانگی هلیکوباکترپیلوری استفاده کنیم؟
شما در خانه نیز میتوانید با استفاده از تستهای مخصوص مدفوع وجود هلیکوباکترپیلوری را تشخیص دهید. برای این کار باید مراحل زیر را موبهمو دنبال کنید:
نمونه مدفوع را در یک ظرف خشک و تمیز جمعآوری کنید. ظرف جمعآوری نمونه را از کیت تست خارج کنید. درب رنگی را باز کنید. مراقب باشید مایع از ظرف نریزد. درپوش را باز کنید. روی این کلاه چوبی است که با آن نمونه مدفوع میگیرید. نمونه را با فروبردن تدریجی چوب در نمونه مدفوع جمعآوری کنید. شما باید نمونه را از ۳-۴ مکان مختلف بگیرید. مدفوع اضافی را که در شیارهای انتهای میله جمعآوری باقی میماند بااحتیاط جدا کنید. سپس چوب نمونهبرداری را همراه با درپوش، داخل ظرفی که آنها از آن برداشتهاید قرار دهید. درپوش را محکم ببندید. محتویات ظرف را کاملاً تکان دهید. نمونه مدفوع باید با محلول موجود در ظرف مخلوط شود. ظرف حاوی نمونه را همراه با درپوش رنگی روبهبالا نگه دارید. قسمت بالای درپوش را با یکپارچه خشک یا روش مناسب دیگر تمیز کنید. نوک درپوش را بشکنید (یا باز کنید). سپس این ظرف را مانند یک قطرهچکان تا کنید تا بتوانید ۳-۴ قطره از محتویات ظرف را داخل تست بچکانید. ۳-۴ قطره را در پنجره گرد کاست تست بریزید. نتیجه در مدت ۵-۱۰ دقیقه در آزمون نمایش داده میشود. نتایج بعدی را نادیده بگیرید.
شما میتوانید با استفاده از کیت آزمایش مدفوع اچ پلیوری در خانه وجود این باکتری را بررسی کنید.
عفونت هلیکوباکترپیلوری چگونه درمان میشود؟
درمان این بیماری اغلب اوقات با استفاده از آنتیبیوتیکها صورت میگیرد. در ادامه داروهای درمان این بیماری را بررسی خواهیم کرد. اگر عفونت هلیکوباکترپیلوری برای شما مشکلی ایجاد نمیکند و در معرض خطر ابتلا به سرطان معده نیستید، درمان ممکن است هیچ فایدهای برای شما نداشته باشد. درمان اچ پیلوری میتواند زخم را درمان کند و ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
روشهای درمان اچ پیلوری عبارتاند از:
۱. داروهای اچ پیلوری
عفونت هلیکوباکترپیلوری معمولاً با حداقل دو آنتیبیوتیک مختلف در یکزمان درمان میشود. این کار به جلوگیری از ایجاد مقاومت باکتری در برابر یک آنتیبیوتیک خاص کمک میکند.
آنتیبیوتیکهای تجویزی برای درمان اچ پیلوری عبارتاند از:
آموکسیسیلین کلاریترومایسین (بیوک سین) مترونیدازول (فلاژیل) تتراسایکلین (سومایسین) تینیدازول (تیندامکس).
آنتیبیوتیکها بهترین راه درمان این عفونت هستند.
درمان همچنین ممکن است شامل داروهایی برای کمک به بهبود معده باشد، از جمله:
مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI). این داروها از تولید اسید در معده جلوگیری میکنند. برخی از نمونههای PPI عبارتاند از: امپرازول اسموپرازول لانسوپرازول قرص پنتوپرازول بیسموت ساب سالیسیلات. این دارو که بیشتر با نام تجاری Pepto-Bismol شناخته میشود، با پوشاندن زخم و محافظت از آن در برابر اسید معده عمل میکند. مسدودکنندههای هیستامین (H-۲). این داروها مادهای به نام هیستامین را مسدود میکنند که باعث تولید اسید میشود. یک مثال سایمتیدین (Tagamet HB) است. مسدودکنندههای هیستامین فقط برای عفونت هلیکوباکترپیلوری در صورتی تجویز میشوند که مهارکنندههای پمپ پروتون نتوانند مورداستفاده قرار گیرند.
داروهای معرفیشده فقط برای درمان اچ پیلوری مورداستفاده قرار نمیگیرند. این داروها که بیشتر با عنوان قرص معده درد شناخته میشوند، میتوانند در برابر بیشتر عفونتهای معده عملکرد مناسبی داشته باشند.
برای اطمینان از درمان باید حداقل چهار هفته پس از درمان، آزمایش هلیکوباکتر را تکرار کنید. اگر آزمایشها نشان دهند که درمان عفونت را از بین نبرده است، ممکن است به درمان بیشتری با ترکیب متفاوتی از آنتیبیوتیکها نیاز داشته باشید.
برای پیداکردن داروی مناسب به متخصص گوارش دکتر تهمینه فربدآرا مراجعه کنید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد داروهای معده و نحوه مصرف آنها میتوانید از سرویس مشاوره دارویی دکتر تهمینه فربدآرا استفاده کنید.
رژیم غذایی برای افراد مبتلا به اچ پیلوری
کسانی که مشکل معده دارند میدانند که یکی از مهمترین کارهایی که باید بکنند انتخاب هوشمندانه و درست غذاهایی است که میخورند. غذاهایی که میخورید تأثیر مستقیم روی معده دارند و گاهی میتوانند برای شما مشکلساز شوند. از سوی دیگر مواد غذایی زیادی وجود دارد که میتوانند به در بهبود وضعیت بیماری به شما کمک کنند. در این بخش از مطلب به شما میگوییم که اگر اچ پیلوری دارید چه غذاهایی باید بخورید و چه غذاهایی نباید بخورید.
رژیم غذایی مناسب افراد مبتلا به هلیکوباکتر چیست؟
افراد مبتلا به این بیماری میتوانند از غذاهای زیر تغذیه کنند:
غذاهای سرشار از پروبیوتیک امگا ۳ و امگا ۶ میوهها و سبزیجات کلمبروکلی، گلکلم و کلم گوشت سفید و ماهی.
رژیم غذایی فرد مبتلا به این عفونت باید سرشار از میوه و سبزی و ترجیحاً گوشت سفید و ماهی باشد.
افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری باید از چه غذاهایی اجتناب کنند؟
افراد مبتلا به عفونت اچ پیلوری باید از غذاها و مواد زیر اجتناب کنند:
قهوه، شکلات، چای سیاه قوی را محدود کنید. این غذاها حاوی کافئین هستند که معده را تحریک میکنند. مصرف نوشابههای گازدار غیرالکلی را محدود کنید. آنها میتوانند باعث درد معده، سوزش سر دل و ریفلاکس شوند. نوشیدنیهای الکلی را محدود کنید. مصرف آنها التهاب مخاط معده را بدتر میکند. مصرف میوههای اسیدی بهخصوص لیمو، پرتقال و آناناس را محدود کنید. آنها میتوانند باعث درد معده و سوزش سر دل شوند. مصرف فلفلسبز تند را محدود کنید. غذاهای کاملاً نامناسب عبارتاند از: سس سویا سس کچاپ سس مایونز سس سیر آبگوشت مصرف گوشتهای چرب را محدود کنید. این غذاها بسیار چرب هستند و هضم آنها زمان زیادی میبرد که باعث تحریک بیشتر معده میشود. غذاهای کنسرو شده را حذف کنید. به دلیل محتوای بالای مواد نگهدارنده و افزودنیهای شیمیایی، میتوانند معده و روده را تحریک کنند. سیگار را ترک کنید.
افراد مبتلا به این عفونت نباید غذاهای فستفود، تند و محرک استفاده کنند.
گیاهان دارویی مناسب اچ پیلوری کداماند؟
بدون درنظرگرفتن مبنای علمی و فقط درنظرگرفتن طب سنتی، داروهای زیر میتوانند تأثیر مثبتی در درمان هلیکوباکترپیلوری داشته باشند:
عسل مانوکا روغن نارگیل چای سبز روغنزیتون کلمبروکلی. چگونه میتوانم از عفونت هلیکوباکترپیلوری جلوگیری کنم؟
هیچ واکسنی وجود ندارد که بتواند از شما در برابر هلیکوباکترپیلوری محافظت کند، اما رعایت عادات سالم و بهداشت میتواند به جلوگیری از عفونت کمک کند. شما میتوانید خطر ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری را با موارد زیر کاهش دهید:
شستن مکرر دستها، بهویژه قبل از آشپزی یا غذاخوردن، یا بعد از استفاده از دستشویی نوشیدن آب از منبعی که میدانید بیخطر است. اجتناب از غذاهایی که بهدرستی تمیز نشدهاند یا به طور ایمن پخته نشدهاند.
اچ پیلوری واکسن ندارد؛ ازاینرو یکی از بهترین کارهایی که برای پیشگیری از این بیماری میتوانید بکنید رعایت نکات بهداشتی دررابطهبا تهیه غذا، مصرف آب و غذای سالم و شستن دستها قبل از غذاخوردن است.
چه زمانی دررابطهبا هلیکوباکتر باید به دکتر گوارش مراجعه کنیم؟
این بیماری اغلب اوقات علائمی ندارد و بسیاری از افراد حتی نیاز به مراجعه پزشک ندارند. اما برخی افراد دیگر که علائم زیر را در خود مشاهده میکنند باید بهسرعت به دکتر معده مراجعه کنند:
درد یا سوزش در معده (شکم) درد معده که ممکن است زمانی که معده شما خالی است بدتر شود حالت تهوع ازدستدادن اشتها آروغزدن مکرر نفخ کاهش وزن ناخواسته.
شما میتوانید از طریق دکتر تهمینه فربدآرا با بهترین دکتر متخصص گوارش کشور ارتباط تلفنی برقرار کنید و اطلاعات تکمیلی دررابطهبا این بیماری را دریافت نمایید. همچنین در صورت نیاز میتوانید از بخش نوبت مطب وقت ملاقات حضوری بگیرید.
نتیجهگیری و راهنمای مراجعه به پزشک
هلیکوباکتر پیلور یک باکتری است که میتواند باعث عفونت در معده و ابتدای روده شود. اکثر افراد آلوده به هلیکوباکترپیلوری هرگز علائم یا مشکلات مربوط به باکتری را تجربه نمیکنند؛ هرچند این باکتری میتواند در بسیاری از افراد مشکلات و بیماریهای گوارشی جدی ایجاد کند. عفونت هلیکوباکترپیلوری میتواند منجر به زخم معده یا التهاب و در موارد شدید حتی سرطان معده در برخی افراد شود. درمان عفونت اچ پیلوری با دارو معمولاً میتواند زخم معده را التیام بخشد. درمان اولیه برای این بیماری استفاده از آنتیبیوتیک است. دکتر گوارش در کنار آنتیبیوتیک از داروهای معده هم برای مدیریت علائم بیماری استفاده میکند.
اگر علائم این عفونت باکتریایی معده را دارید میتوانید با دکتر متخصص گوارش در دکتر تهمینه فربدآرا مشاوره تلفنی، آنلاین یا متنی داشته باشید. همچنین شما باید برای مدیریت بیماری تحتنظر دکتر گوارش باشید و برای این کار میتوانید از سرویس نوبتدهی اینترنتی دکتر تهمینه فربدآرا استفاده کنید.
دکتر تهمینه فربدآرا مراقب سلامتی شماست!